Make your own free website on Tripod.com
BALA PERTAMA MUSA HASSAN

Dengan kehendak Allah, Musa Hassan telah menerima lesson pertama. Isterinya yang disayangi telah menemui kemalangan jalan macam isteri si bekas pemandu dsai yang sama dalam fitnah nista. Cuma nasib nya lebih baik belum temu ajal .patah kaki pun di kira satu peNgajaran dari Allah supaya banyak taubat dan minta maaf kepada dsai sebelum terlambat.

Ingat Musa, doa orang yang di inanya tidak kira siapa, agama apa, bangsa apa ,  tidak ada hijab dan dimakbulkan oleh allah swt.

Yang sudah sudah lah. Masa belum terlambat, pintu taubat masih terbuka . Siksa kubur , bahang mashar , neraka jahanam amat pedih , yang pasti kita semua mesti pergi . Entah sebentar lagi, besuk atau lusa.

Allah tahu Firaun tak akan beriman dan taat kepada nya. Itu pun Allah suruh nabi Musa dakwah Firaun dengan lemah lembut. Firaun binasa , tanpa Allah binasakan kerajaan nya. Musa berjaya di sisi Allah bukan dia ambil alih kerajaan firaun tapi  kerana dakwahnya kepada firaun.

Musa, kamu kena buat macam Nabi Musa kalau kamu mahu dosa dosa kamu di ampun. Berani kan diri, jumpa mahafiraun katakan yang haq.

Sekian.

Puzi Bakar, 22 Mei 1999.

CIA REFORMASI : Musuh-musuh Allah akan menerima bala satu persatu. Tidak di sini, di akhirat kelak, Allahuakbar.